Welk CMS voor je webshop?

Een eerste vraag waarmee je geconfronteerd wordt wanneer je een webshop wil beginnen is: kies je voor een zelf gehost CMS, of ga je voor een e-commerce platform waar je je webwinkel eenvoudig kan opmaken.

Een managed e-commerceplatform zoals Shopify en BigCommerce worden gehost op een server waarop jij geen toegang hebt.
Een dergelijke webwinkel is weliswaar instapklaar, de hosting wordt geshared en is dus goedkoper en er is beperkte support.
Ideaal dus voor wie geen grote technische kennis heeft. Maar je bent wel heel beperkt in lay-out, het aantal producten en de aanpasbaarheid.

Een Content Management Systeem kan je zelf hosten waar je wil en heeft veel meer plug-ins, add-ons en thema’s zodat je meer functies kan toevoegen die niet mogelijk zijn bij een gehost platform. Alles is aanpasbaar, je kan zelfs een eigen design toepassen. Het aantal producten en categorieën in je webshop is onbeperkt. Voor grote webwinkels en geavanceerde websites is een zelf gehost CMS dan ook een must.

Er bestaat ook een middenweg: een Managed CMS Hosting. Dit biedt de enorme voordelen van de CMS-systemen zonder dat je je moet bekommeren om installatie, onderhoud, beveiliging, performantie en back-ups van het CMS.

Waarop moet je letten bij een webshop CMS?

Enkele factoren waarmee je specifiek rekening moet houden:

Zijn er voldoende extensies beschikbaar die extra functies toevoegen zoals winkelwagen modules, check-out procedures, berekening van verzendkosten en taksen, integratie met betaalsystemen en verzendsystemen.

Gaat het toevoegen en wijzigen van producten eenvoudig en is het aantal producten onbeperkt?

Zijn er extra kosten voor ontwikkeling en onderhoud?

Hoe zit het met de support? Waar je voor vragen terecht kan en die voor nieuwe extensies zorgt, mee evoluerend met nieuwigheden?

Een eigen webshop beginnen? Contacteer ons vrijblijvend met al je vragen.